Sundhed Tips til din Baby

Der er altid bekymret for et barns sundhed. Mange forældre overreagere til det mindste problem, men du virkelig ikke kan være for forsigtig, når det kommer til dit barns sundhed. Genkende symptomerne for de mest almindelige sygdomme er meget vigtigt at tidlig diagnose og behandling.

Røde hunde eller tyske mæslinger: det er undertiden benævnt 3-dages mæslinger så godt. Det påvirker huden og lymfeknuder. Det er ikke den samme virus, der forårsager mæslinger. Det kan passere gennem en gravid kvindes blodbanen inficerer hendes ufødte barn.

Rubella infektion kan begynde med 1 eller 2 dage af mild feber (99-100 grader Fahrenheit eller 37,2 til 37,8 grader Celsius) og hævede, bud lymfeknuder, normalt i nakken eller bag babyens ører. På den anden eller tredje dag vises en udslæt, begynder på barnets ansigt og spreder sig nedad. Som den breder sig ned i kroppen, rydder det normalt i ansigtet. Dette udslæt er ofte det første tegn på sygdom, en forælder bekendtgørelser.

Røde hunde udslættet kan ligne mange andre viral udslæt. Det ser ud som enten lyserød eller lyse røde pletter, der kan fusionere til form jævnt farvede pletter. Udslættet kan klø og varer op til 3 dage. Som udslæt passerer kaster de berørte hud lejlighedsvis i meget fine flager.

Dets betydning er de potentielle virkninger for et ufødt barn, hvis infektionen er erhvervet under den tidlige graviditet.

Indførelsen af MFR-vaccinen har reduceret forekomsten af primær rubella infektion, og antallet af alvorligt berørt ufødte babyer. Inkubationstiden er 14-21 dage, feber er ofte milde, og børn føler sig ikke særlig utilpas, i modsætning til mæslinger infektion. Kvinde, der kan blive gravide bør ikke komme i kontakt med smittede børn.

Skoldkopper: forekommer de fleste ofte i den sene vinter og det tidlige forår, er meget smitsom og hvis udsat for et inficeret familiemedlem, omkring 80% til 90% af dem i en husholdning der ikke har haft skoldkopper vil få det. Immunisering af børn med Skoldkopper vaccine, der er nu tilgængelig forventes dog at mindske tilfælde af sygdommen dramatisk i de kommende år.

Selv om det er mere almindeligt hos børn under 15 år, kan enhver, herunder babyer, får skoldkopper. En person har normalt kun en episode af skoldkopper i hans eller hendes levetid. Men den virus, der forårsager skoldkopper kan ligge i dvale i kroppen og kan forårsage en anden type af hud udbrud senere i livet kaldte helvedesild, også kaldes herpes zoster.

Det er normalt en mild sygdom hos børn. Inkubationstiden er 14-16 dage, og der er ofte ingen symptomer end udslæt. Udslættet varer generelt kun 8-10 dage. Nogle børn udvikler en mild feber i de første 2-3 dage. Pletter i afgrøder, først som små bump, og hurtigt skiftende til små vabler. Blister hurtigt tørre og skorpe, og skorper form over toppen. Holde dit barn i at kradse dem eller det kunne føre til ardannelse. Calamine cremer er nyttige til at hjælpe med at lindre kløe fra steder.

Roseola Infantum: Påvirker spædbørn under to. Barnet vil have en høj feber, men synes godt ellers, og 3 eller 4 dage senere temperatur vil hurtigt falde til normal. På dette tidspunkt, når feberen er gået, vises en svag udslæt som kun varer 1 eller 2 dage på de fleste. Der er ingen komplikationer.

Hoste og forkølelse:

De fleste børn vil have mindst seks luftvejsinfektioner hvert år. Disse er næsten altid milde, vare kun et par dage og har ingen konsekvenser. Børn vil simpelthen få en blokeret, løbende næse, kan har en mild feber og føler lidt utilpas. I spædbørn, (der er næse breathers) kan fodring blive vanskeligt for et par dage. Børn bør behandles med Paracetamol eller Ibuprofen, hvis de har feber, og kan blive hjulpet af nasale dekongestanter. Der er sjældent behov for antibiotika. Lejlighedsvis hoste, især til nat tid kan være det vigtigste symptom på astma, og børn med vedvarende natlig hoste bør se en læge.

Ondt i halsen, Pharingitis og Tonsillitis: meget almindelig i alderen 4-7 år gammel. Symptomer omfatter smerter mens synke og spise, ørepine og feber. At give dem bløde fødevarer at spise og masser af væsker. Børn bør se en læge, hvis de har feber også. Halsbetændelse er forårsaget af virus og så vil ikke altid kræver antibiotisk behandling. Tonsillectomies udføres sjældent nu.

ørepine: Meget almindelig hos børn og babyer. Det kan være forbundet eller forårsaget af brystet infektioner, forkølelse og hoste. Nogle gange er der ingen infektion i øret, smerter skyldes det eustakiske rør er blokeret. Når blokeret det ikke opretholde den korrekte tryk i øret.

Hvor der er en ægte infektion, Otits medier eller mellemøret infektion, trommehinden bliver røde og betændte og kan forårsage baby at have en feber. Babyer kan blive irritabel eller holde deres hænder over deres ører. Hvis du har mistanke om dit barn har en øreinfektion, bør du se en læge.

Opkastning og diarre: meget almindelig, især hvis du tager din baby på rejser til udlandet. I USA og andre udviklede nationer, er opkastning og diarre normalt forårsaget af virusinfektioner. og diarre vil ofte være våde. Det kan være svært at skelne fra urin i en ble.

Din baby eller barn vil være normalt kun syg en meget kort tid. Det er vigtigt at behandle dem lige med det samme for at undgå at dit barn bliver dehydreret. Yngre børn er mere udsatte end ældre børn.

Dehydrering medfører i første omgang børn at blive irritabel, så sløv, med indsunkne øjne og slap tør hud. Svær dehydrering forårsager små børn at blive næsegrus med dybt indsunkne øjne og kolde skjoldet hud. Mild dehydrering kan behandles i hjemmet. Børn bør gives mundtlig rehydrering væsker, som kan købes hos din lokale apotek.

Disse er pulvere indeholder salte og sukker og der er opløst i vand. De giver mulighed for hurtig tilbageførsel af dehydrering, og er mere effektivt end vand alene. Ingen mad bør gives i 24 timer, hvorefter normalitet kost kan gradvist genstartes. Moderat til svær dehydrering kræver indlæggelse for intravenøs væsketerapi. I tropiske lande, tilføje salt til coca cola fungerer også meningitis er normalt milde, og sjældent giver langsigtede problemer.

Sticky øjne: Meget almindeligt hos spædbørn. Er normalt der ingen underliggende infektion, og simple saltvands vasker er tilstrækkelig. Vat dyppet i saltvand bør anvendes 2 – 3 gange om dagen. Problemet går væk i et par dage, men kan være tilbagevendende.

Konjunktivitis i babyer er forårsaget af infektioner, som kræver behandling med antibiotika. øjet vil normalt være rød og betændt med pus, og ikke blot klæbrig med gult sekret. I dette tilfælde bør du kontakte din læge, så øjet kan være aftørrede og passende antibiotika startede.

Feber: Alle børn får feber og det er normalt forårsaget af fælles vira som “influenza, plettet sygdomme som mæslinger eller øre og brystet infektioner. Børn føle sig utilpas, når de bliver varme, ofte græde, har brug for trøst og mister deres appetit. De bør gives Paracetamol-baserede elixirs (Calpol i England) eller non-steroide anti-inflammatoriske pediatric elixirs som Ibuprofen til at sænke temperaturen.

Holde din baby cool med fugtig lunken, ikke kold, svampe. Aspirin må ikke anvendes til børn. Du bør ikke overstiger den anbefalede daglige dosis af medicin. De fleste årsager til feber vil løse inden for 2-3 dage. I tilfælde din baby kræver antibiotika hvor en infektion er til stede, men det er normalt ikke en nødsituation, bør du kontakte din læge. Men hvis dit barn bliver døsig, klager over hovedpine eller nakkestivhed, er intolerante over for lys eller udvikler en plettet mørke udslæt eller flere små steder, du skal ringe til din læge straks.

Kramper: Lejlighedsvis babyer mellem tre måneder og fem år vil have en feberkramper, en kort passer med rykvise bevægelser af arme og ben, på mindre end ti minutter, og generelt opstår i begyndelsen af febrile sygdomme. Febrile krampeanfald er ikke epilepsi, ikke fortsætter gennem barndom og ikke forårsager eller antyde nogen form for hjerneskade. Børn bør lægges på deres front og deres halse udvidet, afkøles og behandles med relevant antibiotika. En udslæt kan også være forbundet med febrile sygdomme.

Fåresyge: En almindelig viral infektion, ofte med ingen symptomer overhovedet. Inkubationstiden er 16-21 dage, hvorefter børn blive febril og føle sig utilpas og sløv. På dette stadium kan barnets ansigt svulme op, på grund af udvidelsen af de parotideale spytkirtler over vinklen af kæben, lige under ørerne. ældre børn kan klage over ørepine og synkebesvær, og de hævede kirtler er ofte bud og smertefuld. Der findes ingen specifik behandling, og hævelsen aftager i et par dage. MFR-vaccinen har reduceret forekomsten af fåresyge infektion. Meningitis er en almindelig komplikation, hvor barnet har hovedpine, stiv nakke og intolerance af lys, men er en meget sjælden begivenhed.

Mæslinger: meget mindre udbredt siden indførelsen af MFR (mæslinger, fåresyge, røde hunde) vaccine i Storbritannien og USA. Mæslinger er en meget smitsom sygdom. Inkubationstiden er omkring 10 dage, efter hvilken tid børn blive febril, snuffly, kan hoste, og kan udvikle Conjunctivitis (røde øjne). Efter tre eller fire dage vises en blomstrende rødlig udslæt, begynder på ansigt og hoved, så breder sig ned til at dække dit barns hele kroppen. Udslættet kan blive skjoldet. Det begynder at falme 4. dag for dag, og barnet forbedrer gradvist. Paracetamol præparater (Calpol i Det Forenede Kongerige) kan hjælpe med at reducere feber, og lindre mange af symptomerne. Der findes ingen specifik behandling. Lungebetændelse og øre infektioner er almindelige komplikationer, som bør behandles hurtigt. Børn, der bliver døsig, starte opkastning eller klager over hovedpine bør tages til en læge, som encephalitis (betændelse i hjernen) er en sjælden men godt anerkendt komplikation af mæslinger forekommende 7-10 dage efter udbrud af sygdommen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.